15 Ekim 2007 Pazartesi

Zayıflama ve Selülit Tedavisi

Bölgesel incelmeye ihtiyacı olan, selülitlerinden kurtulmak isteyen kadın ve erkeklerin yardımına “ medikal teknolojiler” koşuyor.
Medikal Lazer kliniğinde, Avrupa’nın en fazla tercih edilen Multiwell Zayıflama & Selülit tedavi cihazları kullanılmaktadır. Bu sistem; vücut analizi cihazı ile beraber 4 ayrı Fizyoterapik İncelme cihazından oluşan aletler bütünüdür. Multiwell sisteminin bölgesel zayıflama ve selülit tedavilerindeki işlevi şöyledir:

ÖNCE VÜCUT ANALİZİ
Bölgesel incelme programına başlamadan önce vücuttaki “yağ, kas, su” oranını belirleyen Ohmniscan cihazının sonuçlarına göre; “kişiye özel” bir zayıflama programı oluşturulur.

BÖLGESEL İNCELME TAMAMLAYICILIK
Kişinin verilerine, hayat tarzına ve ihtiyacı olan tedavi yaklaşımlarına göre; diyet ve/veya mezoterapi/lipoliz ile Multiwell zayıflama cihazlarının birlikte yer aldığı ‘kombine bir program’ oluşturulur.



YÜZEYSEL SELÜLİT ve VÜCUT ŞEKİLLENDİRME
Birinci ve ikinci derece hafif selülitler ile yağlanmanın giderilmesi için vakumterapi kullanılır. Vakum cihazı çeşitli başlıklarına aktarılan farklı enerjilerle emme/vakum mantığı ile çalışır. Bunun sonucunda sorunlu bölgelerdeki kan dolaşımı hızlanarak yağların parçalanması sağlanır. Vakumterapi, tek başına veya çoğunlukla ultrasound cihazı sonrası tamamlayıcı olarak da uygulanır.



ULTRASOUND İLE GİDEN YAĞLAR
En derin yağ dokusuna inebilen ses dalgaları ile yoğun yağlanma ve selülitleri parçalayan ultrasound terapi, zayıflama cihazları içinde bir devrim kabul edilmektedir. Üçüncü ve dördüncü derece selülitler ile obezite ve yoğun yağlanmalar için kullanılır. Etkisi sorunlu bölgelere bağlanan pedler ile aktarılan düşük frekanslı ses dalgalarının yarattığı titreşimlerin en derindeki yağları parçalaması ile oluşturulur.


MULTİWELL ULTRASOUND’un TEDAVİ AVANTAJLARI
Ultrasound diye tanımlansa da daha yüksek frekans kullanıldığı için sadece yüzeydeki selülit ve yağlanmalara ulaşılabilen diğer cihazların aksine Medikal Lazer’de kullanılan Multiwell ‘in 25-35 Khz aralığındaki düşük frekanslı ultrasoundu ile ‘en derindeki yağlar’ bütünüyle ve hızla yok edilir. Benzer cihazların tekli vibrasyon sistemleri ile vücuda rahatsızlık vermelerine karşın; Multiwell ultrasound cihazı hiç acı vermeden yağları parçalar. Çünkü dört farklı jeneratör sistemi; acı duyarlılığının farklı olduğu bölgelere göre değişik titreşimler aktarmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.



AYNI ANDA HEM YAĞ PARÇALAMA HEM DE KAS GÜÇLENDİRME İMKANI
Multiwell elektrostimülasyon cihazı; aşırı yağlanma olan bölgelerde lipostimülasyon etkisi ile bölgesel incelmede kullanıladığı gibi farklı kas gruplarınında da myostimülasyon yaparak kasların güçlenmesini sağlar. Bu yöntemde kaslar uyarılır ve yeniden şekillendirilir.


PARÇALANAN YAĞLARIN VÜCUTTAN ATILIMI:
Bölgesel incelme sistemini tamamlayan son cihaz olan pressoterapi; diğer cihazlar ile parçalanarak serbest kalan yağların atılımını sağlar. Kaslar üzerindeki olumlu etkisi ile de hücrelerin yeniden oluşmasını destekler.

Hiç yorum yok: