SABAH:
2 dilim kepekli ekmek
1 bardak yağsız süt
1 porsiyon meyve
5 zeytin
ÖĞLEN:
100-200 gr. kuru fasulye ya da balık çorbası (Domates, havuç, lahana, soğan, sarımsak ve maydanoz ekleyin. Sebzeleri zeytinyağında sote edebilirsiniz.)
2 dilim kepekli ekmek
1 kase yoğurt
4-5 çorba kaşığı zeytinyağlı taze fasulye
1-2 porsiyon meyve
AKŞAM:
1 porsiyon az yağlı balık ya da tavuk ızgara
100 gr. haşlanmış ya da fırınlanmış patates. (Maydanoz, limon ve biraz zeytinyağı ekleyin veya az zeytinyağında sarımsak, kırmızı biber, dolmalık biber ve domatesle tatlandırın.)
100 gr. makarna (Fırınlanıp üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirilmiş domates bu yemeğe eşlik edebilir.)
Akdeniz Diyetinin Özellikleri
Bol miktarda bitkisel yiyecekler (Meyve, sebze, ekmek, diğer tahıl türleri, patates, fasulye, ceviz ve diğer tohumlar) tüketilmesi
En az miktarda işlem görmüş olan yiyeceklerin tüketilmesi
Balık ve kümes hayvanlarının az miktarda tüketilmesi
Kırmızı et ve yumurtanın çok tüketilmemesi
Akdeniz diyetinin uygulandığı yerlerde kronik hastalıklar düşük oranda görülmekte, yaşam süresinin uzunluğu dikkat çekmektedir.
4 Nisan 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder