2 Kasım 2007 Cuma

Sigarayı Bırakma Programı

Sigarayı bırakmak, sağlıklı bir yaşam sürmek için atabileceğiniz en önemli adımdır. Kendinize ve sizi sevenlere büyük bir iyilik yapın. Sigarayı sonsuza dek hayatınızdan çıkarın.

Sigara bağımlılığı

İnsanlarımızın %32 sinin sigara bağımlısı olduğu ülkemizde; Tütün kullanımı, toplum sağlığı ve ülke refahını tehdit eden bir salgın boyutundadır.

Türkiye’de yılda 100 bin, dünyada 5 milyon kişi sigaradan ölüyor. Başta akciğer kanseri olmak üzere pek çok kanser türünün, kalp damar hastalıkları, Akçiğer ve beyin hasalıklarının en önemli sebebi sigaradır.

Bırakmak için asla geç değil

Sigara bırakmada pek çok yöntem var. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış en etkili yöntem sigara bırakma klinikleridir.

İrade gücü ile sigarayı bırakma oranı sadece %3’dür.

Sigarayı bırakmada kişinin kararlılığı ile birlikte profesyonel yardım ve ekip çalışması başarıyı 20 kat artırır.

Nasıl hizmet verilmektedir

Öncelikle sigaranın kişide oluşturduğu mevcut zarar ortaya konur, nikotin bağımlılık derecesi ölçülür ve sigara bilinci artırılır. Daha sonra sigara bırakma günü kararlaştırılır, ilaç desteği ile sigara isteği azaltılır. Sigara bırakıldığı dönemde geçici süreyle dışarıdan nikotin verilerek yoksunluk belirtileri önlenir.

Bağımlılıktan kurtulma ve yoksunlık belirtileri ile baş etme konusunda uzman psikoloğun önereceği aralıklarla psikolojik destek sunulur.

Sigarayı bıraktıktan sonra kilo alınmaması için uzman diyetisyenlerimiz tarafından sağlıklı beslenme eğitimi verilir

Tedavinin toplam süresi 6 aydır. Hasta önce muayene edilir daha sonra birinci ay haftada bir, ikinici ay iki haftada bir, 3,4 5 ve 6. aylarda ayda bir defa kontrole çağrılır. Tedavi süresince sigara içmek istendiği zamanlarda ne yapması gerektiği konusunda hastaya bilgi, eğitim ve yazılı dökümanlar verilir.

Sigara bırakma paketi hangi hizmetleri kapsar

Göğüs hastalıkları muayenesi
Karbonmonoksit ölçümü
Solunum fonksiyon testi
EKG
Beslenme ve diyet danışmanlığı
Psikolojik danışmanlık
6 aylık takip

Hiç yorum yok: